Inainte de toate, a fost vinul.

Vinoteca Tohani este rezultatul a 16 ani de ambiție și perseverență alăturată pasiunii pentru vin.

Vinul-licoarea ce poate stinge un foc lăuntric sau poate aprinde cele mai puternici simțiri. Consumul de vin este practic o luptă cu acesta: pentru satisfacția supremă, amândoi trebuie să ieșiți învingători.

 

Ne bucură să observăm cum crește interesul oamenilor pentru vin. Tot mai multă lume alege să cumpere vin din vinoteci, în detrimentul supermarketurilor. Și este și normal. La Vinoteca Tohani vânzătorul este propriul tău îndrumător. Te poate ghida către vinurile potrivite ție și purta într-o eternă Călătorie în lumea vinului.

Cunoașterea vinului este un semn de noblețe. Poate acum nu știi diferenția o Fetească Neagră de un Pinot Noir sau nu știi la ce să te aștepți când deguști un Chardonnay, dar ai dori să știi mai multe.

În Comunitatea Vinotecii Tohani învățam zilnic.

Cultură generală: Știi de unde vine obiceiul de ciocnit paharele? Dacă nu, întreabă asta la noi în magazin.

  • Slide
  • Slide
  • Slide
  • Slide

By the mid-20th century, wine production in the Barolo zone was dominated by large negociants who purchased grapes and wines from across the zone and blended it into a house style. In the 1960s, individual proprietors began estate bottling and producing single vineyard wines from their holdings. By the 1980s, a wide range of single vineyard bottlings were available, which led to a discussion among the region’s producers about the prospect of developing a classification for the area’s vineyards. The cataloging of Barolo’s vineyards has a long history dating back to the work of Lorenzo Fantini in the late 19th century to Renato Ratti and Luigi Veronelli in the late 20th century, but as of 2009 there is still no official classification within the region. However, in 1980 the region as a whole was elevated to DOCG status. Along with Barbaresco and Brunello di Montalcino, Barolo was one of the first Italian wine regions to attain this designation.